Læreruddannelsen

Lærer: Jeg vil give eleverne en barndom de husker med glæde

Poul Nielsen arbejder på en fynsk friskole. Her underviser han i sine tre yndlingsfag og kan se frem til gode muligheder for videreuddannelse.

– Det tænder mig at kunne give børnene en barndom, som de vil huske tilbage på med glæde, siger Poul Nielsen, der sidste sommer blev uddannet fra Læreruddannelsen på Fyn.

Nu arbejder han på friskolen Otterup Realskole på Nordfyn, hvor han underviser i 1., 6., 7., og 8. klasser.

Poul Nielsen har valgt en karriere som lærer, fordi han vil være med til at udvikle børn både fagligt og socialt, fortæller den 29-årige lærer i nedenstående video (se video, varighed: 1.12 min.).

Lærere har gode muligheder for videreuddannelse

Lærerjobbet giver gode muligheder for at beskæftige sig med de ting, der interesserer en, fremhæver Poul Nielsen.

Du vil altid møde nye udfordringer som lærer.

I sit lærerjob underviser han i dansk, som har været hans store passion undervejs i lærerstudiet. Han underviser også i hans to andre linjefag geografi og historie.

Som lærer låser man sig ikke fast på at undervise inden for bestemte fag. Man kan hele tiden videreuddanne sig, og den mulighed vil Poul Nielsen meget gerne benytte sig af.

– Jeg har været heldig at få arbejde på en skole, hvor jeg får mulighed for at udvikle mine kompetencer. Jeg ved, at min kommende arbejdsgiver vil give mig lov til at læse nye fag på læreruddannelsen på et tidspunkt, siger Poul Nielsen.

Mine praktikforløb har givet mig god faglig ballast

Poul Nielsen glæder sig over nu at stå med ansvaret som fastansat lærer på en skole. Den situation har han øvet undervejs i sit studie, der har budt på flere praktikforløb.

Han har været i praktik på en stor folkeskole, hvor der var meget fokus på innovation og nytænkning, en folkeskole, hvor en del børn kom fra socialt belastede familier samt en mindre friskole.

– Det var tre vidt forskellige skoler, hvor der var stor forskel på eleverne. Det har været meget lærerigt at opleve.

– Det er ikke nok at finde spændende ting, eleverne kan arbejde med. I sidste ende afhænger en succesfuld undervisning af, om du formår at ramme eleverne. Eleverne udvikler sig hele tiden, og du får nye elever. Derfor vil du altid møde nye udfordringer som lærer, siger Poul Nielsen.Ung lærer: Mit lærerjob er fuldstændig fantastisk

Min arbejdsdag veksler mellem fokus på det boglige og kropslige. Det giver en alsidig arbejdsdag, mener lærer Kasper Vinding.Du bliver meget personligt involveret som skolelærer

Lærerrollen handler også om at kunne involvere sig personligt, mener Knud-Erik Knudsen, der er lærer på en folkeskole.Heidi hjælper de voksne, der havde det svært i skolen

Heidi Gade Hyldgaard hjælper folk videre i uddannelse og arbejde og støtter dem til større selvhjulpenhed.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.