Fysioterapeutuddannelsen

Mette drømmer om at arbejde i Afrika efter praktikophold i Kenya

Mette Jørgensen drømmer om at vende tilbage til Afrika og arbejde som fysioterapeut efter hun som fysioterapeutstuderende var på et 9 uger langt praktikophold i Kenya.

Mette Jørgensens praktikophold i Kenya vil sætte sig fast i hukommelsen for evigt.

Mødet med stor livsglæde og gæstfrihed har sat dybe spor hos den 25-årige kvinde, der var af sted i forbindelse med sin uddannelse til fysioterapeut.

Det samme har mødet med et sygehusvæsen, der kan frembringe alt fra afmagt til begejstring over særdeles opfindsomme hjælpemidler til syge mennesker.

Mette Jørgensen, fysioterapeutuddannelsen

Mette Jørgensen fik i sin praktiktid i Kenya også mange mindeværdige oplevelser, som ikke havde noget med det faglige at gøre.

Praktikophold i Kenya gav indsigt i kreativ tankegang

– De har ikke de samme remedier, som vi har i Danmark. Men det lader de sig ikke stresse over eller blive negative af, siger Mette Jørgensen, der var i praktik på et mindre sygehus.

– Herhjemme har vi maskiner med vægte til at træne i. Det havde de ikke der, hvor jeg arbejdede. Men så fyldte de bare nogle bøtter med sten og brugte dem som vægte.

– Jeg oplevede også en patient, der brugte en havestol med hjul som kørestol. Det fungerede fint, siger Mette Jørgensen med et smil.

Mette vil gerne tilbage til Afrika og lære fra sig

Hun var i praktik i 9 uger og arbejdede både på en ortopædkirurgisk og medicinsk afdeling.

– Jeg arbejdede med mobilisering af patienter, der skulle på benene efter operationer. Jeg gav massage og havde også træning af patienter, siger Mette Jørgensen.

– De går meget op i symptombehandling i Afrika. Det kunne være fedt, hvis jeg kunne overbevise nogle af dem om, at det vil være godt at have mere fokus på forebyggende behandling.

– Det kunne jeg sindssygt godt tænke mig at vende tilbage til Afrika og arbejde med på et tidspunkt, fortæller Mette Jørgensen.

Udlandsophold

Studerende på fysioterapeutuddannelsen kan tage på studie- og praktikophold i udlandet.

Vi har haft studerende i blandt andet Finland, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien, Kenya, Brasilien og USA.

Internationale muligheder.


Praktikophold i Brasilien var både lære- og oplevelsesrigt

Liselotte Thrane og Carina Vistisen har været på et eksotisk og lærerigt praktikophold i Brasilien.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.