21. september 2016 af Dennis Teilmann Maigaard

Japansk læringsforsker skal opleve fynske børn lære om smag

Den japanske læringsforsker ph.d. Hisae Shinohara fra University of Miyazaki gæster fredag d. 23. september Odense. Her skal hun besøge en række uddannelsesinstitutioner for at opleve, hvordan smagsundervisning foregår i Danmark.

Besøget er arrangeret af forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet ved lektor i Madkundskab Kirsten Marie Pedersen fra University College Lillbælt.

Eksperimenterende læring om smag og mad

Hisae Shinohara forsker i læring om mad og smag og har tidligere gæstet Danmark. Her blev hendes nysgerrighed vækket, og hun vil nu se nærmere på, hvordan danske skoler arbejder med smag og mad, og særligt mælk, i faget Madkundskab.

”Vi er meget stolte over at få besøg fra netop Japan, der har en stærk tradition for at uddanne børn i mad og smag og på denne måde sikre maddannelse. I Danmark griber vi det an på en meget anderledes måde end i Japan. Vi lader eleverne smage og eksperimentere sig til viden. Og det er netop det, som Hisae Shinohara gerne vil tage med sig,” siger Kirsten Marie Pedersen.

Kirsten Marie Pedersen har stor erfaring med udvikling af undervisning til folkeskolen om mad og smag, bl.a. i projekterne Smagens Dag, Madkamp – DM i Madkundskab og senest i Smag for Livet.

Besøger KOLD College, UC Lillebælt, Hjalleseskolen og Syddansk Universitet

I Odense skal Hisae Shinohara besøge KOLD College og University College Lillebælt, hvor konceptet Madkamp – DM i Madkundskab præsenteres af de danske værter Kirsten Marie Pedersen og Liselotte Hedegaard.

Dernæst deltager Hisae Shinohara i først en frokostpause og derpå en Madkundskabstime ved lærer Mona Kvistgaard på Hjalleseskolen.

Endeligt besøger Hisae Shinohara Syddansk Universitet, hvor hun bliver præsenteret for  Gastrolab” – et køkken og laboratorium i ét, hvor Smag for Livets gastrofysikere forsker i madens fysik og bruger dette som afsæt til undervisning i de naturvidenskabelige fag i både folkeskolen og på ungdomsuddannelser.

Læs mere og se film om at bruge smag ind i alle fag her.

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.