Anvendt forskningsprojekt Print Send Gem som PDF

Smag for Livet

Et center med fokus på smagen som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse og madhåndværk med henblik på bedre og rigere liv.

Projektansvarlig
Projektperiode2014-2018
ProjektpartnereUC Sjælland, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, ungdomsuddannelser (HTX, gymnasier), erhvervsuddannelser (kokkeskole) og innovationskøkkener (Styrbæks og Nordic Food Lab)
BevillingNordea-fonden støtter projektet med 37,623 mio. kr.
UCLCenter for Anvendt Skoleforskning

Smag som vilkår for det gode liv

Formålet med projektet er at fremskaffe og udnytte en forskningsbaseret viden til at skabe almen forståelse og praksis omkring smagen som et grundlæggende vilkår for det gode liv.

Forståelsen udmøntes konkret i læring og undervisning, specielt i det nye fag Madkundskab i folkeskolen og i skolens hverdag, samt på lærer- og pædagogud­dannelsen på UCL og Ernærings- og Sundhedsuddannelsen på UC Sjælland/Ankerhus.

Projektets fokus er på smagsoplevelse og tilegnelse af viden og færdigheder med betydning for smagsdannelse og udvikling af smagskompetencer. På implementering af sensorisk viden og viden om håndværk i gode smagsoplevelser. Og på brug af smagen som drivkraft for læring og fagintegration samt viden om smag som motor for innovation af mad og tilberedningsteknikker.

Formidling af viden om smag i centrum

Projektet vil med et klart sigte på særligt udvalg­te temaer under overskriften “Smag og formidling” skabe et helhedsbillede af smagens betydning.

Det er projektets kvalitative målsætning, at dette helhedsbillede kommer til at virke som model og inspiration for udbredelse af viden, der kan skabe grundlag for en forståelse og daglig praksis omkring mad og smag i befolkningen.

Projektet er organiseret i tre fokusområder – Læring, Ga­strofysik og Håndværk – der er indbyrdes stærkt forbundne.

Projektansvarlig
Center for Anvendt Skoleforskning

Videncentret samler og skaber udviklings- og forskningsviden i og for de frie skoler.

Mere om Smag for Livet
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.