Udviklingsprojekt Print Send Gem som PDF

Samtale om tab og livsmod - for dig som har mistet

Treårigt implementeringsprojekt til udvikling af forebyggende indsats for ældre efterladte ved tab af ægtefælle eller samlever i Vejle Kommune.

ProjektansvarligLisbeth Rosenbek Minet
Projektperiode2015-2018
ProjektpartnereVejle Kommune
UCLSundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Som en del af Vejle kommunes forebyggelsesindsats tilbydes ældre borgere på 75 år ét forebyggende hjemmebesøg og fra 80 år et årligt forebyggende hjemmebesøg med hjemmel i serviceloven og sundhedsloven. Målet med den forebyggende indsats på ældreområdet er, at ældre mennesker kan bevare deres sundhed, trivsel og funktionsevne og således leve et selvstændigt og meningsfuldt liv længst muligt.

Formålet med dette projekt er at udvikle indsatsen til ældre mennesker i Vejle kommune, der har mistet deres ægtefælle eller samlever med henblik på at sikre at borgere i målgruppen har et tilbud om forebyggende samtale om sorgarbejde og opfølgning herpå.

Projektet har ligeledes til formål at sikre kompetenceudvikling af sundhedspersonale i Vejle kommune, der skal yde samtale om sorgarbejde til ældre efterladte i forbindelse med forebyggende hjemmebesøg.

Projektansvarlig
Sundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Forsker i og formidler viden på baggrund af forskningsprogrammet “Tæt på og sammen med borgeren i det fremtidige sundhedsvæsen”.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.