Udviklingsprojekt Print Send Gem som PDF

Sammenligning af optimerede digital radiografi-systemer

Projektet skal skabe gennemsigtighed for brugerne og bidrage til den billeddiagnostiske kvalitetssikring ved at sammenligne nutidens mest anvendte digital radiografi–modaliteter ift. røntgen-optagelser af hånd, thorax og pelvis.

ProjektansvarligHelle Precht
Projektperiode2012-2016
ProjektpartnereMedico industri (Agfa, Canon, Carestream, Fuji, GE, Philips, Siemens) Universitetet i Gjøvik (Norge): Dag Waaler og Lund Universitet (Sverige): Anders Tingberg
UCLSundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Generelt er teknologien indenfor billeddiagnostiske modaliteter i konstant udvikling, hvorfor diagnostikken stadig bliver mere forfinet og detaljeret.

I dette projekt ses der på digital radiografi af hånd, pelvis og thorax.

Ønske om højere opløsning

Ved billeddiagnostiske undersøgelser er ønsket fra diagnostikeren til stadighed højere opløsning, således at vigtige informationer præsenteres af billedmaterialet og diagnosesikkerheden herved optimeres.

Det er ligeledes væsentligt at udnytte modalitetens muligheder og konstant anvende ALARA (As Low As Resonable Achievable) til at reducere stråledosis til patienten. Dette gælder også indenfor digital radiografi-systemerne, hvor der findes adskillige fabrikater på markedet.

Overblik i differentieret marked

I det fabrikaterne bruger hvert deres udtryk for index-værdier og software parametre kan det ofte være vanskeligt for brugerne at gennemskue hvordan digital radiografi-systemerne adskiller sig fra hinanden.

Det søger dette projekt at skabe overblik over.

Projektansvarlig
Sundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Forsker i og formidler viden på baggrund af forskningsprogrammet “Tæt på og sammen med borgeren i det fremtidige sundhedsvæsen”.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.