EU-projekt Print Send Gem som PDF

Interkulturel kommunikation i tværprofessionelle teams af sundhedspersonale

Projektets formål er at udvikle, validere og udbyde online undervisningsforløb i interkulturel kompetence og patientsikkerhed for sundhedsprofessionelle.

ProjektansvarligEva Odgaard
Projektperiode2015-2017
ProjektpartnereMiddelsex University, England (projektleder), Asociatia EDUNET - Rumænien, University College - Lillebaelt, Danmark, Azienda Ospedaliera Universitaria Senese - Italien, Cyprus University of Technology - Cypern
BevillingErasmus +: 283.887 €
UCLSundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Patientsikkerhed gennem effektiv kommunikation
Patientsikkerhed i sundhedsvæsnet afhænger blandt andre faktorer af effektiv kommunikation mellem personale og patienter og mellem sundhedspersonale indbyrdes.

Effektiv kommunikation udfordres i situationer, hvor der opstår kulturelle og eller sproglige barrierer. En kommunikationsbrist kan føre til, at patientens problem og perspektiv ikke afdækkes fyldestgørende.

Som resultat af dette kan patienten opleve ikke at forstå en undersøgelsesplan eller en ordineret behandling, hvilket kan medføre en svækket tillid til sundhedspersonalet.

Udvikling af digitale redskaber og uddannelse af facilitatorer
Projektet vil blandt andet undersøge læringsbehovet blandt sundhedsprofessionelle, for derigennem at udarbejde en didaktisk model for online undervisningsforløb, der kan øge de kommunikative kompetencer hos interkulturelle teams.

Endelig har projektet som mål at etablere en hjemmeside for kursusforløbet, oplære facilitatorer til MOOC (Massive Open Online Course) samt udvikle digitale redskaber til bedømmelse og selvevaluering af læringsudbyttet hos sundhedspersonalet. Sidstnævnte vil ligeledes blive benyttet til evaluering af kursusforløbet.

Projektansvarlig
Sundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Forsker i og formidler viden på baggrund af forskningsprogrammet “Tæt på og sammen med borgeren i det fremtidige sundhedsvæsen”.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.