Udviklingsprojekt Print Send Gem som PDF

Inklusion i nærmiljøet

I projektet er 1000 medarbejdere i Middelfart Kommune efteruddannet inden for inklusion. Der er udviklet uddannelsesmoduler, værktøjer og processer.

ProjektansvarligLisbeth Pedersen
Projektperiode2011-2012
ProjektpartnereMiddelfart Kommune
UCLVidereuddannelsen

Udvikling og faglig sparring om inklusion

Et meget stort inklusionsprojekt i Middelfart Kommune er et godt eksempel på, hvordan uddannelse og udvikling i samspil skaber ny praksis.

1000 ledere og medarbejdere, der alle er beskæftiget inden for 0-16 års-området, har været involveret og er nu bedre i stand til at arbejde kvalificeret med inklusion.

Der er uddannet udviklingsambassadører. De har udviklet inklusionsværktøjer. Og ledere har været på udviklingsværksteder. Faggrupper har krydset spor, lært af hinanden og udviklet i fællesskab.

12 værktøjer til inklusion

Samarbejdet mellem UCL og Middelfart kommune har resulteret i et skræddersyet forløb, hvor uddannelse, udvikling og praksis kobles meget tæt sammen. Det er en bærende tanke i denne type af projekter, at dialogen og samarbejdet skaber den bedste udvikling, der er tilpasset virkeligheden.

Et konkret resultat af projektet er 12 inklusionsværktøjer, som medarbejdere og ledere kan anvende i praksis og arbejde med i inkluderende praksis. Værktøjerne kan hentes her på siden.

Derudover er der udviklet et diplommodul i pædagogisk udviklingsarbejde, afviklet fire temaaftener for samtlige medarbejdere og ledere og igangsat en innovationsproces i 12 distriktsgrupper på tværs af alle aktører.

Relaterede dokumenter
Projektansvarlig
Videreuddannelsen

Udvikler kompetencer og metoder inden for pædagogik, læreprocesser, vejledning, sundhed og socialt arbejde.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.