Udviklingsprojekt Print Send Gem som PDF

Software-optimering indenfor lav-dosis digital radiografi (pelvis)

Softwarens muligheder udnyttes sjældent, men gør det en forskel, når vi kigger på lav-dosis pelvis-optagelser ved børn, hvor små detaljer og strålehygiejne er i fokus?

ProjektansvarligHelle Precht
Projektperiode2014-2016
ProjektpartnereMedico industri (Canon Europa og Nordisk Røntgen Teknik (NRT)) Århus universitets hospital Universitetet i Gjøvik (Norge): Dag Waaler og Lund Universitet (Sverige): Anders Tingberg
UCLSundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Ny software og kombination af elementer, der indgår heri, skulle teoretisk muliggøre en forbedring i billedkvalitet og derved medvirke til at sikre diagnostisk brug ved lavdosis undersøgelse af pelvis ved børn i alderen fra 2-7 år.

Flere radiologer og andre beskrivende er af den holdning, at software-programmering ikke gør nogen forskel.

Bedre radiografi med mindre stråling

Rent teoretisk og via tidligere publikation er det bevist, at software har en stor indvirkning på billedkvalitet, hvilket også vil kunne påvirke den diagnostiske sikkerhed

Derfor undersøges det i dette projekt, om det er tilfældet eller ej. Med de nye muligheder kan man måske i fremtiden spare både stråler, tid og arbejdskraft fra røntgen personale, patienter og radiologer.

Projektansvarlig
Sundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Forsker i og formidler viden på baggrund af forskningsprogrammet “Tæt på og sammen med borgeren i det fremtidige sundhedsvæsen”.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.