Udviklingsprojekt Print Send Gem som PDF

Procesevaluering: Familiefokuserede sundhedssamtaler i kræftregi

Projektet skal skabe ny viden om optimering af det professionelle samarbejde med familier der lever med kræft for at sikre overgangen mellem sektorer og bedre støtte til patienten og de nærmeste.

ProjektansvarligBarbara Voltelen
Projektperiode2016-2019
ProjektpartnereFredercia Kommune, Onkologisk afdeling - Vejle sygehus og SDU
UCLSundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Dette projekt er en kvalitativ proces-evaluering af et samarbejdsprojekt.

Samarbejdsmodel for familie, sygehus og kommune

Familier hvor én er ramt er kræft er sårbare. Megen af deres tid går med bekymringer om nutid og fremtid alt imens de har tæt kontakt til sundhedsvæsenet.  Ofte føler disse familier sig fortabt i systemet og de oplever ikke at de får den tilstrækkelige støtte på familieniveau.

Ved hjælp af Familiefokuserede sundhedssamtaler udarbejdes der en samarbejdsmodel mellem familien, sygehusafdelingen og hjemkommunen så familien opnår en kontinuerlig støtte gennem hele sygdomsforløbet.

De familiefokuserede sundhedsfremmende samtaler baseres på Calgary Family Assessment and Intervention models (Wright & Leahey, 2013) som personalet uddannes i.

Procesevaluering ser på resultaterne

Der gennemføres en proces evaluering over tid med de deltagende familier for at se om interventionen opleves som brugbar for dem. Desuden udarbejdes der et uddannelsesprogram til det sundhedsprofessionelle personale.

Sideløbende bliver både de sundhedsprofessionelles udbytte af undervisningen evalueret og familiernes familiefunktion monitoreres kvantitativt over tid.

Projektansvarlig
Sundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Forsker i og formidler viden på baggrund af forskningsprogrammet “Tæt på og sammen med borgeren i det fremtidige sundhedsvæsen”.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.