Innovationsprojekt Print Send Gem som PDF

Den Diagnostiske Samarbejdspartner

Projektet har til hensigt at skabe et modul 13 forløb på professionsbacheloruddannelserne – udarbejdet på Bioanalytikeruddannelsen UCL. Projektet skal give et blik ind i, hvad en bioanalytikers kompetencer kan bidrage med i et sundhedsfagligt og tværprofessionelt perspektiv.

ProjektansvarligAino Elmegaard Larsen
Projektperiode2015-2016
Projektpartnere
UCLSundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Ved at flytte opgaver ud i kommunerne, hvor kommunalt ansatte sundhedsmedarbejdere skal løse nye og flere opgaver tidligt i patienternes behandlingsforløb, følger en stigende grad af nødvendigt af, at
Bioanalytikere kan levere målrettet, faglig formidling til andre sundhedsprofessioner.

Dermed giver det rigtig god mening at Bioanalytikere kommer mere ind hos praktiserende læger samt på de fælles akut modtagelser, da vi kan rådgive lægerne omkring de prøver der ønskes/påtænkes taget på patienterne. Det være sig både blodprøver, mikroskoperingssvar, lungefunktionsanalyser, EKG…

Hermed tages de rigtige prøver allerede ude i praksis, og ”forkerte prøver” stoppes endnu tidligere end hvis de ”når” ind på sygehuset. Herved spares både patientens og sundhedsvæsnets tid.

Ligeledes vil vi som Bioanalytikere kunne fortolke resultaterne, der analyseres ude i lægepraksis, således at evt. blodtryksmedicin, insulin m.m. kan reguleres i samråd med lægen uden at skulle forbi sygehusets afdelinger. Der spares derved fysiske konsultationer på sygehusets ambulatorier samt ressourcer til disse besøg.

Projektansvarlig
Sundhedsuddannelsernes Forskningscenter

Forsker i og formidler viden på baggrund af forskningsprogrammet “Tæt på og sammen med borgeren i det fremtidige sundhedsvæsen”.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.