Anvendt forskningsprojekt Print Send Gem som PDF

Børn og unges netværk – et fælles ansvar

Forskningsprojektet sætter fokus på, hvordan voksne kan arbejde sammen om at styrke børns og unges relationer og netværk, når de bor udenfor eget hjem.

ProjektansvarligIda Schwartz
Projektperiode2014-2018
ProjektpartnereVillaen, døgninstitution i Kerteminde og Kerteminde Kommune
BevillingSocialstyrelsen, B&U diplom: 1.122510 kr.
UCLCenter for Anvendt Velfærdsforskning

Et forsknings-og udviklingsprojekt i samarbejde mellem døgninstitutionen Villaen, Kerteminde kommune og University College Lillebælt.

Dette projekt udforsker, hvordan voksne kan arbejde bedre sammen om at styrke børn og unges relationer og netværk, når de bor udenfor eget hjem.

Det vil sige relationer til familie, lærere, pædagoger, fritidsinstruktører, kammerater og andre som de kender og lever deres hverdag sammen med.

Udgangspunkt i børnenes ønsker
Projekter bygger på den antagelse, at gode sociale relationer er afgørende for, om børn og unge har tillid til, at de kan være med både fagligt og socialt.

Vi har fokus på, hvordan børn og unge selv ønsker, at deres hverdagsliv skal forme sig i de fællesskaber, de deltager i og de relationer der betyder noget for dem.

Dernæst interesserer vi os for, hvordan voksne samarbejder om at bakke op om disse relationer.

Børn og unge, der ikke kan bo hjemme, indgår i mange relationer forskellige steder i deres hverdagsliv, og vi søger viden om, hvad der skal til for, at voksne kan understøtte deres sociale deltagelse.

Ny teori og værktøjer til området
Målet med projektet er at bidrage til faglig teori på anbringelsesområdet om, hvad det betyder for børn og unges sociale deltagelse, at de oplever at høre til i et netværk.

Desuden har projektet fokus på at udvikle en prototype for, hvordan voksne kan danne netværk med det formål at understøtte børn og unges relationer, udviklingsaktiviteter og engagementer.

Projektansvarlig
Center for Anvendt Velfærdsforskning

Centret arbejder med velfærdsudfordringer i et tværprofessionelt perspektiv i relation til de samfundsfaglige, pædagogiske og sundhedsfaglige uddannelser.

Øvrige medarbejdere i projektet
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.