Ph.d.-projekt Print Send Gem som PDF

Body Composition and Cardiovascular Health in School-aged children - Svendborgprojektet

Ph.d.-afhandlingen påviser, at 6 timers idræt om ugen bremser udviklingen af overvægt hos børn og forebygger livsstilssygdomme senere i livet.

ProjektansvarligHeidi Klakk
Projektperiode2008-2013
ProjektpartnereSyddansk Universitet og Svendborg Kommune
UCLFysioterapeutuddannelsen

Svendborgprojekt giver resultater

Ph.d. Heidi Klakk har i 2 år fulgt børnene på 6 skoler i Svendborg Kommune, som havde 6 idrætstimer om ugen, og sammenlignet deres udvikling med børn fra skoler med 2 ugentlige idrætstimer på skemaet.

Forskningsprojektet viser, at 6 timers skoleidræt forebygger fedme og har en afgørende effekt på børns sundhed og vægt. Går man på en idrætsskole, falder risikoen for at blive overvægtig med mellem 40 og 70 procent, afhængig af målemetode.

Samtidig falder risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme. Børn, der får 6 timers skoleidræt, har mindre fedt i blodet, lavere blodtryk og en bedre insulin-resistens, end de børn, der har 2 timers idræt om ugen.

Mere om projektet

Heidi Klakks forskningsprojekt hedder “Body Composition and Cardiovascular Health in School-aged children: An evaluation of the health effects of sports schools in the Svendborg Project. A prospective study.”

Læs artikel i Ny Viden fra marts 2014

Mere om Svendborgprojektet

Projektansvarlig
Fysioterapeutuddannelsen

Uddanner professionsbachelorer og bidrager til udvikling af praksis i samarbejde med private og offentlige institutioner.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.