Fagside for Dansk

9. januar 2018 af Maria Slej-Hasselstrøm

Gør dine elever klar til afgangsprøven - tilmelding nu!

Mellemtrin Udskoling

Hvordan lærer eleverne at søge til afgangsprøverne i 9. klasse? Få hands-on erfaringer på SøgSmart-kursus.

Kompetent og kildekritisk

Kvalificeret informationssøgning er en nødvendig kompetence i det 21. århundrede, men børn og unge har ikke automatisk evnen til at finde troværdige kilder og forholde sig kritisk til tekster, bare fordi de er vokset op med Google ved hånden.

På konferencen, der foregår 8. februar vil du få hands on erfaringer i, hvordan prøvefagene kan tilrettelægges så eleverne målrettet arbejder med at blive kompetente kil­dekritiske informationssøgere. Tilmeld dig konferencen nu eller senest 23. januar.

Derudover vil professor Jeppe Bundsgaard fra DPU give en temperaturmåling på og anbefalinger til hvordan danske børn kan klare sig når de bruger it og medier i skole- og fritidslivet.

Hvad er SøgSmart?

SøgSmart er et digitalt værktøj, der understøtter grundskoleelevers arbejde med informationssøgning, kildekritik og relevansvurdering. Værktøjet indeholder tre moduler, der henvender sig til 3.-9. klassetrin.

SøgSmart er udviklet af De danske Centralbiblioteker og CFU.dk og er gratis at anvende for alle. Værktøjet anvendes af undervisere og elever med UNI-Login. Andre kan oprette en profil uden brug af UNI-Login.

Målgruppe

Kurset er især for dansk-, naturfags- og kulturfagslærere i 7.-9. klasse, PLC-vejledere, ledere og konsulenter. Tilmeldingsfristen er 23. januar.

Se programmet og tilmeld dig

 

 

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.